Najnovšie recenzie zo sekcie Základné dosky
Gigabyte produkty použivam dlhodobo a som zatial spokojny.
- šikovná doska na pracovnú stanicu. cena +vykon
- šikovná vecička :o)
- Je dosť drahý
.jedna z najlepších MB pre DDR4.
Dostupnosť tovaru.
teraz by som mozno uvazoval nad doskou s wifi
- Zatial slape v pohode
- zatial ziadne
- podpora pre Ryzen 7
- masivne chladenie
- v podstate ziadne prislusenstvo
- Aj napriek velkemu chladeniu sa trochu viac zahrieva, ale nic strasne
Ziadne montazne skrutky. Len par skrutiek pre M2...Fajn doska, pekny dizajn, funguje podla ocakavania, ale to chybajuce prislusenstvo kazi dojem.
- ešte som ju nepoužil
Vela muziky za malo peňazí.
- M2 3x (1x s najnovšou technologiou) s dobrým chladením
- iba 2 sata porty
- druhý PCIe je x4 takže tak akurát pre kartu na SATA
Do zhrnutia zapíšem hlavne to že znova by som ju nezakúpil. Má svoje pre a proti, no klasické desktop tower je príliš moderná, najvačší problém je zapojenie HDD cez SATA, doska je organizovaná futuristický s tým že sa použijú M2 ssd. Možno pre nejaký gaming set s ktorým sa človek pochváli bude dobrá, dajú sa nastaviť hocijaké RGB funkcie ktoré ale sú na okrasu, nie funkčného charakteru. V Zapisovať do výhod veci ako USB-C mi príde zbytočné keďže to už je štandard. Doska je chaotická čo sa usporiadania interných konektorov týka, zapojenie USB panelov, ventilátorov.
- highendova zakladna doska - top kvalita a vybava
- Cena pomer vykon
- Dizajn
- nastaviteľné RGB
- 4x M.2
- Bluetooth
- WiFi (Anténa má magnety, možnosť priložiť na bočnú stranu PC skrinky)
- Tlačidlo na uvoľnenie grafickej karty
- DDR5
- super doska na pracovnú stanicu
nič
Robíte si srandu? Pred siedmimi dňami, ani dodnes, ste mi Raspberry Pi 4 model B 4GB "ešte neposlali!
Kedy si splníte dodanie tovaru
- pracuje ako ma
- umožnuje postavit velmi tichy počitač
- osvedčeny vyrobca
- WIN 1 na tom blbne, niekedy vobec nestartuje
- mozno vadna doska od vyroby
- kupovat nieco ine
ASRock B550 Steel Legend
Registrovaný používateľ
Pridané: 14. júna 2023
(naposledy upravené 14. júna 2023)
- Podporuje desktopové procesory AMD AM4 Socket Ryzen™ 3000, 3000 G-Series, 4000 G-Series, 5000 a 5000 G-Series
- 14 Power Phase Design, Digi Power, Dr. MOS
- Podporuje DDR4 4733+ (OC)
- 1 PCIe 4.0 x16, 1 PCIe 3.0 x16, 2 PCIe 3.0 x1, 1 M.2 kľúč E pre WiFi
- Dobrá výbava chladiaceho zariadenia dosky
- Možnosti grafického výstupu: HDMI, DisplayPort pre procesory s integrovaným grafickým čipom
- AMD CrossFireX™ pre grafické karty
- 7.1CH HD zvuk (Realtek ALC1220 Audio Codec), Nahimic Audio, pozlátené audio konektory
- 6 SATA3, 1 Hyper M.2 (PCIe Gen4 x4), 1 M.2 (PCIe Gen3 x2 a SATA3)
- 2 USB 3.2 Gen2 (zadný typ A+C), 5 USB 3.2 Gen1 (2 predné, 2 zadné, 1 predný typ C)
- Pripojenie pomocou Dragon 2,5 Gb LAN
- Čierno-strieborné prevedenie (hodí sa do bielo ladených zostáv)
- RGB podsvietenie
- Výrobca neponúka základnú dosku v prevedení s Wi-Fi
- Komplikovaný flash BIOS-u pre procesory série 5000 a 5000 G
- Kompaktibilita RGB osvetlenia systému so zariadeniami iných výrobcov
Základná doska je vybavená bohatým príslušenstvom konektorového pripojenia. Tiež disponuje 2,5 Gb pripojením LAN, pre vyšší prenos internetového pripojenia. Disponuje tiež vyššou triedou audio výbavy Audio Nahimic s podporou kodeku Realtek ALC1220. Doska má všestranné využitie pre rôzne účely ako pre hráčov, tak aj pre kancelárske účely.
Za nevýhody by som uviedol fakt, že výrobca nevyrába základnú dosku s Wi-Fi. Základná doska je predpripravená aj pre túto možnosť konektorom M.2 Wi-Fi, teda pre možnosť pripojenia Wi-Fi modulu. Tu však môžu mať niektorí menej zruční technickí odborníci problémy. Základnú dosku je možné vybaviť iba modulmi typu PCIe 2230 Wi-Fi(PCIe), BT(USB): Intel® Wireless-AC 9260, Intel® Dual Band Wireless-AC 3168, Intel® Wi-Fi 6 AX200 alebo Intel® Wi-Fi 6E AX210. Odporúčam pre tento účel použiť kompletné súpravy aj s anténami, nakoľko pri kúpe samotných dielov pre úplnú funkčnosť zariadenia môže dôjsť ku komplikáciám v kompatibilite konektorov na module a pripájaných anténnych káblikov, ktorých existuje na trhu viacero typov a správne označenie nie je možné v technickom popise modulu nikde dohľadať.
Update alebo flash BIOS-u základej dosky pri procesoroch rady Ryzen 5000, 5000 G je potrebný pomocou procesorov rady Matisse, Renoir alebo Vermeer. Takže, ak sa hodláte použiť procesor tejto rady, je lepšie si zistiť, či predajca dosky poskytuje aj službu update BIOS-u, inak budete potrebovať pre tento účel procesory dva, aby ste mohli vykonať flash BIOS-u.
Kompatibilita RGB podsvietenia zariadení iného výrobcu ako ASRock v systéme Polychrome RGB Sync nie je vždy spoľahlivá. Ak použijete napríklad GPU Gigabyte s podsvietením RGB, bude nutné na jej ovládanie aplikácia od Gigabyte RGB Fusion 2.0.
Zobrazujem 201 - 220 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...9 10 [ 11 ] 12 13...25 Ďalšie »