Najnovšie recenzie zo sekcie Základné dosky
- Dobre spracovanie pre nie náročných oživovateľov
- DisplayPort, HDMI a VGA výstupy
- Dostatočné množstvo USB výstupov.
- Dva M.2 sloty. Jeden má chladič.
- Asi cena
Niečo viac sa dozviete vo videu. Ak sa zobrazí daný odkaz tak túto: https://youtu.be/8oduqrhlprY
( Prípadne hladajte na youtube: Unboxing. PC assembly and testing. AMD Ryzen 5 5600G, MSI B550M PRO-VDH vs Ryzen 5800X )
- Pomer cena/výkon
- Malý
V pohode na ňom beží Emby a streamuje na 2+ zariadení. Menšou nevýhodou sú mini HDMI porty, no to sa dá ľahko vyriešiť napr. vhodnou krabičkou.
- vzhľad
- pasívny chladič na M.2 (1x)
- kvalita
OK
- Ma co ponúknuť za tu cenu
- verzia PRO má silnú napájaciu kaskádu oproti Plus, doska sa neprehrieva pri plnej zátaži RYZEN 9 3900x
- Malé
- Výkonné
- Nemá
Raspi funguje ako má, dal som tam Ubuntu a všetko OK.
- Raspberry Pi 4 Model B 2GB používam ako multimediálne centrum (IPTV, filmy, fotky, hudba). Zvláda to perfektne. Som maximálne spokojný.
- VRM zvládne R9 3900x na plné gule
- kopec konektivity Asrock aj deklaruje ECC ram podporu otázne či to funguje aj v realite
- môj kus som musel reklamovať skrz problémovú Realtek sieťovku
- len 3 mini jack výstupy od zvukovky tzn nemožno pripojiť zvukovku na ku receiveru pre priestorový zvuk 5.1 alebo 7.1
len 3x mini jacky na doske tzn nedá sa zapojiť 5.1 zvuk
- Funguje bez problémov s R5 5600G (aj iGPU)
- Konektivita (VGA pre iGPU !)
- Q-Flash
Výborná doska za dobrú cenu, bol do nej osadený R5 5600G kvôli iGPU. Pred osadením RAM a CPU som za pomoci Q-Flash a USB kľúča aktualizoval bios na najnovšiu verziu, osadil CPU, RAM a stavba skvelo funguje.
- podpora PCI-E 3.0 a 1600 MHz DDR3
- cena fajn
- príslušenstvo
- nemá BIOS flash back a bola dodávaná so starým BIOSom 1.20 takže nepodporuje nové Ryzeny bez aktualizácie.
Dosku som musel vrátiť na reklamaciu kvôli starej verzii BIOSU ktorá nepodporovala Ryzen 5600G, takže poskladaný PC som musel zasa rozobrať. Preto som radšel zvolil ASUS TUF B550 ktorá už má BIOS flash a je len o 15e drahšia.
- podporuje 4K rozlisenie
- Aktulna nedostupnost modelov (preto som si aj vybral 2GB model)
- Vyssia cena oproti predchadzajucim generaciam
Ja som to chcel ako medialne centrum ku telke a mat pod palcom vsetko. Nechcel som ist do nejakeho uzavreteho riesenia, ktore by vyslo na rovnake peniaze. Dolezite bolo pre mna 4K rozlisenie a preto padla volba na novu generaciu.
Este jedna nevyhoda, ktora ale nie uplne suvisi s Raspberry . Ich original adapter je velka kocka, ktora sa nevojde do predlzovacky ku okolitym zastrckam. Takze si musite minimalne dve zasuvky vyblokovat na predlzovacke. Ak mate vyhradenu zasuvku len pre Raspberry, tak je to ok.
- dobré rozmiestnenie PCIe a M.2 - netlačia sa
- doska funguje, aj s Ryzen série 5000
- VRM sa málo hrejú
- dobrý zvuk aj mikrofón
- pamäte idú na 3.600 MHz ako nič
- iba 2 ks USB 2.0 na paneli, tlačiareň som už musel zapojiť do 3.2
- chýba CMOS clear jumper
- BIOS Smart Fan si pamätá vlastné nastavenie teplôt/% iba približne, nevie riadiť podľa teploty GPU
- aplikácie pre ventilátory horšie než BIOS Smart Fan a ešte k tomu si robia prednosť
- nemá žiadnu POST diagnostiku :( musel som pripojiť externý speaker
- rámik pre chladič z druhej strany dosky odpadáva pri inštalácii
po upgrade BIOS FW je treba poriadne (30s) vymazať CMOS
- AM4 , 2xM2,
Funguje, ale nastavit "M2" ako primárny disk bola fuška....
- Form factor: mini-ATX. For me it will be better alternative to notebooks, but with all desired components. So, there is no need to overpay for unwanted parts. Optimal and minimalistic set of features.
- Dual channel memory architecture. For most of the games it is enough to install 2 x 8GB or RAM in dual channel. So, believe me, you don't need 32GB and 4 slots for gaming. Quad channel architecture mostly required for server PC.
- You don't need a router to get Wi-Fi with this motherboard.
- Dual channel memory architecture. If you want Quad channel - this is not your option.
- Wi-Fi transmitter, if you have a router in da house
And remember, motherboard should be always cheaper than CPU. If this is not true, than you doing something wrong or just throwing the money on the wind.
- Dobrá doska za dobrú cenu je na nej všetko potrebné
- Pre stavbu výkonnejšieho PC doporučujem.
- Skvelé ceny
Zobrazujem 401 - 420 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...19 20 [ 21 ] 22 23...25 Ďalšie »