Najnovšie recenzie zo sekcie Základné dosky
- Super vykon a led efekty
- Dobry vykon za slusne peniaze
- Nahodou som nezbadal ze doska podporuje radu 5000 az po upgrade biosu a bez procesora sa na doske neda samostatne upgradnut takze som myslel ze su nefunkcne ramky. Ale po upgrade s dalsim procesorom na verziu 62 ide ako hodinky.
- Jednoduché OC
- RWM (4pin) ovládanie ventilátorov
- Asus podpora
- Bios nastavenia
- Trošku nevhodne úložné USB konektory (cítiť pri dlhšej grafickej karte)
- Vyššia cena
- Obrázky v elektronickom pdf manuáli sú v zlej kvalite
Mal som predtým základnú dosku od Gigabyte, ale musím priznať, že Asus má lepšiu podporu aj starých produktov, dokonca aj pri zmene verzie OS. Možnosti BIOSu sú tiež rozsiahlejšie.
Asus PRIME B460M-A
Registrovaný používateľ
Pridané: 24. decembra 2021
(naposledy upravené 26. februára 2023)
- Coil whine
Veľký výber typov procesorov so socketom AM4 (aj tie lacnejšie s nižšou pracovnou frekvenciou).
- Potreboval som rýchlo vymeniť základnú dosku v starom PC.
- Uvidime ako bude fičať s Ryzenom 5600x. Keďže som ju vyberal podľa toho čo som sa dočítal na webe.
- Ešte skoro hovoriť
Chcel som ušetriť tak som siahol po B550 namiesto X570. PC používam primárne na hranie, takže je rozsah liniek pre moje účely dostatočný aj pri tomto chipsete. Používam jednu GPU, jeden NVMe ssd disk, 3 sata disky (jeden ssd a dva platňové). Známi má verziu dosky bez "II" a je spokojný, tak som bral, že táto horšia nebude. Wifi prirodzene aktívne používať neplánujem, takže som možno mohol kvôli cene ostať aj na verzii bez WIFI. Našiel som však recenzie kde tento typ mal údajne problém s LAN ethernetom s nižšími Rev. sieťovej karty. Tak som chcel najnovší model.. Spočiatku som nevedel naštartovať RAMky na profil, ktorý som mal na starej X370 (ROG CROSSHAIR VI HERO (WI-FI AC)) ale to bol asi nejaký môj ranný fail s BIOS setupom, lebo už všetko ide ako má. Používam podľa Ryzen calculatora: 3800 MHz, 1900 FLCK, CL 16 (16-17-16-34 CR1), 1.38 V. V Aida64 R/W/C cca: 58 500 / 57 400 / 54 914 MB/s. Nad 3800 MHz som sa nedostal (nenabootoval), vyššie napätie však nechcel skúšať. Doska je pri bootovaní citlivejšia na môj čínsky USB hub spravujúci periférie pre 2 PC. Laguje štart Windowsu - zapína vypína USB periférie (nejako ich testuje), tak som ho odpojil a budem prepínať klávesnicu a myš medzi PC a NB manuálne :-). Zatiaľ teda spokojnosť.
Všetko OK
- Kvalitný produkt po hw stránke
- Rôzne príslušenstvo
- Dobrý BIOS
- Výborný výkon s 11600K ale len pri použití Asus optimalizácie
- Kvalitné audio
- Wifi plus BT
- CPU 11700 podáva temer identický výkon ako 11600K, čo na gigabyte doske B560 sa nestalo.
- Asus sa moc snaží vŕtať do všetkého, či už sú to pamäte, alebo optimalizácia CPU, ale zjavne to nemajú ešte dotiahnuté.
- Po vypnutí Asus fičúriek chod dosky stabilný (bez BSOD)
- i7 nie je ešte správne optimalizovaná pre túto dosku, možno ďalší update pomôže.
- Usb 2.0 xy portov na zadnej strane v dnešnej dobe? To vážne Asus?
- Málo usb 3.x na zadnom panely
Doska dobrá, po laborovani a vyladeni použiteľná. Na začiatku bolo ale toľko bsod, že to do dávno nevidel. Potom som v biose našiel rôzne Asus "vylepšenia" od cpu cez xmp profily a to bol kameň úrazu. Po vypnutí všetko slape na jednotku. Mal som k dispozícii aj gigabyte aourus b560 pro ax a tam všetko na prvú šupu. Cpu i7 jednoznačne vyšší výkon ako i5, tak ako by to malo byť. Ale rozdelil som to i5 - Asus, i7 gigabyte.
Univerzalne zariadenie pre linuxove aplikacie, u nas pouzivane pre muzea, galerie a ine rozne aplikacie systemu Avemeo
- kvalita za prijatelnú cenu
- kvalita spracovania PCB, VRM a chladenia
- bios
- 2 dimm sloty
- pre mňa zbytočne veľa M2 slotov
- Spokojnost
Vyhovuje k Ryzen 5 a je v dobrej cene.
super rýchla ZD.
zatial vseto ok,vizerato na dobry dosku
celkom sa hreje
- Nechcelo mi zobrat graficku kartu, mal som s tym velky problem, vyriešil som to flashovanim biosov, dajte si ludia na to pozor, grafiku mam staršiu Gigabite aorus 1080ti, možno nove grafiky s tim problem nemaju.
- Využívam ho na domáci web server, Sambu, Octoprint pre 3D tlačiareň. Všetko funkčné bez problémov, veľa návodov na internete. Giga sieť, USB 3.
- Vysoky vykon
- Velkost
Rpi4 je novy model RPI s ozaj vysokym vykonom, je ho mozne pouzit uz ako nahradu pocitaca.
OS Rasbian je prehladny, velmi vela funguje tak ako by clovek ocakaval
Moznost instalovat rozne typy OS a tym si prisposobit co chcete aktualne pouzivat
Podpora multiboot
Wifi 2,4Ghz aj 5Ghz
Bluetooth
USB 3
1Gps Lan
Oproti predchodcovi rychlejsia citacka kariet, ak pouzijete ozaj velmi rychlo kartu 100MB/s pocitite velky rozdiel v rychlosti
Potrebny chladic, bez neho stupa teplota cpu dost vysoko, ale s tym sa pocitalo
Nemam co vytknut, robi vsetko co ma a robi to dobre
Zobrazujem 421 - 440 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...20 21 [ 22 ] 23 24...25 Ďalšie »